Speltherapie of rebirthing

Individueel voor volwassenen

Deze therapie wordt op maat voor u gemaakt. Het kan zijn dat u enkele individuele speltherapiesessies wilt, afgewisseld met een drama-les of bijvoorbeeld een presentatietraining voor uw werk, of mogelijk enkele rebirthing sessies. Bij individuele speltherapie voor volwassenen is verzekering mogelijk.
Over Munda's ouder-kind therapie
Je ontvangt tijdens de speltherapie advies op maat ter bevordering van een gezonde ouder-kindrelatie. Bij speltherapie is het samenspel tussen kind en ouders belangrijk voor het resultaat.

Ouder-kind therapie zou de ontwikkeling van uw kind weer sneller op gang kunnen brengen. Soms kan de relatie tussen ouders en kind vastlopen of in een repeterend patroon terecht komen waar u eigenlijk ook niet tevreden mee bent.

Samen met uw kind ervaart u gevoelens in speltherapie en u ontdekt daarbij dankzij interventies van de speltherapeut dat er meerdere mogelijkheden zijn om daarmee om te gaan.
Soms kan het gaan over de verwerking van levensgebeurtenissen.

Ouder-kind therapie geeft ouders een frisse blik op de relatie en zij ervaren het als een fijn cadeau voor hun familie.
Bij ouder-kind therapie wordt er gebruik gemaakt van spelelementen uit de methode Theraplay en Shareborn technieken.

Spelimprovisaties in combinatie met de interventies van de therapeut  zullen het denken, voelen en handelen van uw kind weer in balans brengen. Er is eveneens de mogelijkheid om de constitutie van uw kind te balanceren. Het spreken van klanken en spreuken in oeroude ritmen kan worden gebruikt om bijvoorbeeld de ademhaling organischer te latern verlopen: het helpt uw kind  tot rust te komen.  Munda's speltherapie werkt niet uitsluitend expressief maar ook impressief: dat wil zeggen dat uw kind gevoed kan worden met innerlijke beelden waardoor uw kind weer motivatie en zingeving kan ervaren.

"Een kind kan in het spel gevoelens uiten die in een gesprek niet naar voren komen"

Speltherapie AG, heeft niet alleen betekenis voor dit moment of voor het jaar waarin u dit uw kind aanbiedt. Het helpt uw kind bij ontwikkelingspsychologische processen in de jaren die nog gaan komen. Het helpt uw kind om met veel meer gemak en plezier  door de ontwikkelingsfasen tot en met 21 jaar te gaan.

Rebirthing
Rebirthing is een ademhalingstechniek uitsluitend voor volwassenen bedoeld. Tijdens een rebirthingsessie komt u wat losser te staan van uw dagelijkse leven en kunt u nieuwe gebieden of impulsen ontdekken. Een rebirthingsessie kan verfrissend zijn en een nieuwe glans aan je leven geven.

De rebirthingtechniek die wij in Europa beoefenen komt oorspronkelijk van een indianenstam uit Noord-Amerika. Het is mogelijk om eenmalig een rebirthingsessie te volgen.

Contra-indicatie: clienten in behandeling voor psychiatrische stoornissen zoals bijvoorbeeld neiging tot psychose, ernstige depressie, hechtingsstoornis of angststoornissen.

Behandeling en vergoeding via verzekeringen
Veel zorgverzekeringen vergoeden speltherapie en antroposofische drama- en speltherapie.  U kan mij per mail een lijst vragen, of hierop klikken: htttps://zorgwijzer.nl/vergoeding/speltherapie.
Een minimum van zeven of tien therapiesessies is nodig om resultaat te ervaren. De therapeut start met een intakegesprek en twee diagnostische sessies dan volgt een gesprek met de ouders of verzorgers over de behandeling. Vervolgens starten de therapeutische sessies. 

Neem contact op voor meer informatie  en je wordt zo spoedig mogelijk gebeld voor een niet verplichtend gesprek of een intake.