Tarieven
Bij een inkomen boven netto 2245,- per maand, zijn de kosten 70,- per sessie. De tarieven voor speltherapie zijn vrijgesteld van btw.
KvKnr: 53293894
BTW: NL1251511718 B01
Een speltherapiesessie is 45 minuten.
Ouderbegeleiding is 60 minuten, zie verder het overzicht onderaan deze paragraaf.
Bij een inkomen onder modaal, netto onder de 2245,- zijn de kosten 55,- per sessie.
Dit is het bedrag wat een aanvullende verzekering meestal vergoed alhoewel sommige aanvullende verzekeringen slechts 40 Euro per sessie per dag vergoeden.
Intake en behandelplan opstellen: 70,- per uur
Verslaglegging op aanvraag: 70,-
Observatie sessie speltherapie (45 min.): 70,-
Speltherapie sessie (45 min.): 70,-
Ouderbegeleiding (60 min.): 70,-
Ouder-kind therapie (60 min.): 70,-
Verzekering
Verschillende verzekeringmaatschappijen vergoeden de kosten voor speltherapie. Informeer bij uw zorgverzekering hoeveel vergoeding u per jaar ontvangt. U kunt het ook op onderstaande website bekijken:
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/speltherapie
Persoonsgebonden Budget (PGB) kunt u ook samen met de speltherapeute aanvragen.
Bij kinderen met ASS/angstoornis/ is PGB goed mogelijk. Ook voor volwassenen met een diagnose bijvoorbeeld ADD/ADHD/ASS/Depressiviteit (stemmingswisselingen)/Meervoudige persoonlijkstoornis/
Chronische vermoeidheid/Kanker is PGB eveneens mogelijk. Veel ouders veranderen hun zorgverzekering om een betere vergoeding te krijgen. Per schooljaar kunt u gemiddeld 10 keer vergoed krijgen, vijf voor en vijf na de jaarwisseling.
U betaalt direct na afloop met uw pinpas en ontvangt vervolgens een factuur, die u kunt declareren bij uw verzekering.
Speltherapie Munda is aangesloten bij de
NVVS (Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten) en de
FVB registratienr: 110501 (de Federatie Vaktherapeutische Beroepen) en Munda werkt volgens de beroepscode van de NVVS en de FVB.
Prestatiecode speltherapie: 24508
Kvknr: 53293894
BTWnr: NL125151718 B01
Reknr: IBAN NL 47 RABO 0310016738
Speltherapie Munda erkent de regels die zijn opgesteld door de WKKgz.
Privacyverklaring en Wet Algemene bepalingen worden door ouders afgetekend bij de intake en/of bij het akkoord gaan met het behandelplan (zie link Privacy en Wet Algemene bepalingen). Munda is ook aangesloten bij de geschillencommissie Nibig Wkkgz registratienr: 730816 en bij de RBCZ lidnummer: 230006R.
Praktijk Munda heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering VvAA en eveneens een rechtsbijstandsverzekering (is ingevuld bij nibigonline.nl in het Qualitrcz online account relatie-polisnummer: 192357/1152548).
Sinds 2013 is de wet verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling van kracht. De meldcode omvat het vijf stappen plan zoals opgenomen in het basismodel.
De wet meldcode is nadrukkelijk geen meldplicht. Organisaties zijn verplicht een meldcode te hebben, professionals zijn verplicht te handelen volgens de stappen van de meldcode, maar het doorlopen ervan hoeft niet te leiden tot een melding.
In de wet meldcode is wel opgenomen dat professionals het recht hebben te melden bij Veilig Thuis. Ook als gezinsleden daar geen toestemming voor geven.
Stappenplan meldcode: Stap 1-5 is aanwezig, waarbij stap 1 betreft: Breng signalen in kaart en voer indien nodig de kindcheck uit. Zie voor de volgende stappen: https://www.augeo.nl/themas/meldcode
Munda behaalde een Universitair diploma aan de UVA, zij mag vanwege de overgangsregeling twee titels voeren Drs, en Master of Science (MSc.) en drie HBO-dipoma's (Vrije PABO en docent Drama 1e graad) en deed vervolgens de Vaktherapie Spel opleiding in Amsterdam en de Basiscursus Psychosociale Basiskennis bij het NOGG, vervolgens de Internationale Psychodramaopleiding voor kinderen (Interplay Sophia).
Heeft u een klacht?
Het kan voorkomen dat u een klacht heeft over de geboden zorg. Wij gaan daarover graag in gesprek om samen de onvrede op te lossen, dit is voor alle betrokkenen fijn en levert het beste resultaat. Onze voorkeur gaat er naar uit dat u de klacht eerst met Munda bespreekt en er samen probeert uit te komen. U kunt bellen voor een gesprek of een afspraak maken per mail:
[email protected]. U kunt bij dit gesprek ook iemand meenemen.
Als u er niet uitkomt is er ook en andere mogelijkheid en dat is de opmerking ter verbetering of eventuele klacht per mail te versturen naar:
[email protected] of het klachtenformulier op de website aldaar invullen. In deze klachtenregeling zijn de mogelijke vervolgstappen opgenomen. Het is een klachtenregeling van de NVAZ via de website van Ita Wegmanhuis waar Munda ook deel van uitmaakt, op itawegmanhuis.nl vindt u meer informatie.
Wanneer u liever contact heeft met een onafhankelijke klachtenfunctionaris, dan kunt u mevrouw Gels Versteegh bereiken via telefoonnummer 06-22103966.
Mevrouw Versteegh zoekt samen met u naar een oplossing en bemiddelt tussen u en de zorgverlener. Daarbij kiest zij geen partij en heeft een geheimhoudingsplicht. Alles wat u met mevrouw Versteegh bespreekt, blijft vertrouwelijk. In onze klachtenregeling zijn de mogelijke vervolgstappen opgenomen.
De klachtenregeling is opgesteld op grond van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen in de Zorg. Daarin staat hoe u een klacht kunt indienen en hoe deze wordt behandeld. Als u het niet eens bent met de uitkomst, kunt u verzoeken om een uitspraak van de onafhankelijke geschilleninstantie Stichting Zorggeschil. Verdere informatie vindt u in de Klachtregeling.